nl EN

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Privacyverklaring & cookiebeleid

Ingangsdatum: 23 mei 2018 | Versie 4

In deze Privacyverklaring lees je hoe we omgaan met informatie - waaronder jouw persoonlijke gegevens - die wij verzamelen via onze website, www.capitalid.com en onze onlinemarketing. Wat we precies verzamelen, hoe we deze informatie verwerken en toepassen, en waarom we deze informatie verzamelen, verwerken en gebruiken, lees je in onze privacyverklaring hieronder. Mocht je vragen hebben over onze privacyverklaring, dan kun je die vragen altijd sturen naar marketing@capitalid.nl.

Deze privacyverklaring is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Cookiebeleid;

  • Gebruikersgegevens;

  • Gegevensverzameling;

  • Gebruik van informatie;

  • Bescherming persoonsgegevens;

  • Profilering;

  • Links naar andere websites;

  • Cookies en andere volgtechnologieën;

  • Analyse/logbestanden;

  • Getuigenissen;

  • Privacy Shield.

    Toegang tot, wijziging en verwijdering van persoonlijke informatie:

  • Recht op inzage;

  • Recht op rectificatie;

  • Recht op gegevenswissing ("Recht op vergetelheid");

  • Recht op beperking van de verwerking;

  • Recht van bezwaar;

  • Intrekken toestemming;

  • Weigering verzoeken van onredelijke aard;

  • Bewaarperiode persoonsgegevens;

  • Veranderingen in deze privacyverklaring;

  • Vragen.

CookieBeleid

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat een website via de browser opslaat op je harde schrijf. In een cookie zit informatie opgeslagen. We onthouden bijvoorbeeld via een cookie wat je eerder gedaan hebt op deze website, bijvoorbeeld het invullen van enkele formulieren, zodat je dat bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft te doen.

Waarom gebruiken wij cookies?

  • Om de website beter te laten functioneren;

  • Om het gebruik van de website makkelijker te maken;

  • Om te meten of bezoekers makkelijk de gewenste informatie kunnen vinden op onze website.

Welke cookies gebruiken we op deze website?

Permanente cookies: Door permanente cookies te gebruiken zorgen we ervoor dat je bepaalde acties niet opnieuw hoeft uit te voeren. We herkennen de voorkeuren die je hebt opgegeven bij een eerder bezoek aan onze website. Zodoende bespaar je tijd en is de website prettiger in gebruik. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser.

Sessie cookies: Sessie cookies zetten we in tijdens je bezoek en worden automatisch verwijderd zodra je de browser afsluit. We onthouden welke onderdelen je tijdens een bezoek bekijkt en stemmen daar onze diensten op af.

Google Adwords cookies (remarketing): Google AdWords Remarketing verzamelt gegevens over je activiteiten wanneer je onze website bezoekt. Daarbij kan het gaan om de inhoud die je bekijkt, de datum en het tijdstip waarop je de inhoud bekijkt, de producten die je bekijkt of de locatie-informatie die verbonden is met jouw IP-adres. We gebruiken de verzamelde informatie om je relevantere advertenties te laten zien (ook wel "Retargeting" genoemd). We verzamelen informatie over waar je onze advertenties hebt gezien en op welke je hebt geklikt. Deze cookies vervallen na een tijd en bevatten geen informatie die jou persoonlijk kan identificeren.

Google Analytics cookies: Via onze website worden cookies geplaatst door Google, als deel van de ‘Analytics-dienst’. Wij gebruiken deze dienst om bezoekersgedrag bij te houden en om rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Op basis daarvan kunnen we de website vervolgens verbeteren. Het gaat dus niet om het onthouden van persoonsgegevens, maar om het bijhouden van handelingen op de website.

Act-On Beacon: Act-On marketing automation software gebruiken wij om de juiste boodschap naar de juiste persoon op het juiste moment te sturen, zodat we onze websitebezoekers, mailingabonnees en personen die geïnteresseerd zijn in ons dienstenaanbod zo optimaal mogelijk kunnen helpen met relevante content. Om dit zo goed mogelijk te doen, verzamelen we via de Act-On beacon (een stuk javascriptcode die we op onze website plaatsen) gebruikersgedrag op onze website en vragen we via webformulieren via gerichte vragen persoons en rol-gebaseerde gegevens op. We noemen dit profilering. Zonder profilering is de kans groter dat we onze bezoekers niet goed kunnen helpen en zelfs onnodige of ongewenste informatie sturen.

Hotjar: Wij gebruiken Hotjar om beter inzicht te krijgen in de behoeften van onze website bezoekers om zodoende hun ervaring en onze dienstverlening te verbeteren. Hotjar helpt ons de ervaring van onze website bezoekers te begrijpen door inzicht te verschaffen in verschillende data (hoeveel tijd zij besteden op welke pagina, op welke links zij klikken, wat de gebruiker wel of niet leuk vindt). Hotjar maakt gebruik van cookies en andere technologieën om data te verzamelen over het gedrag, apparaat, apparaattype, de browsergegevens, geografische gegevens (op landniveau) en voorkeurstaal van de bezoeker. Hotjar slaat deze data op in een geanonimiseerd gebruikersprofiel. Zowel Capital ID, als Hotjar zal deze data nooit gebruiken om individuele gebruikers te identificeren door deze data te matchen met verdere persoonsgegevens.

Inschakelen, uitschakelen en verwijderen van cookies: Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser.

Gebruikersgegevens

Capital ID respecteert de privacy van haar klanten en de privacy van hun gegevens. Je behoudt alle rechten op je gegevens die je aan ons verstrekt. Aan Capital ID verstrekte gebruikersgegevens zijn opgeslagen in een gepersonaliseerde en beveiligde locatie. Wij zullen je gegevens niet verkopen, verhuren of gebruiken voor andere doeleinden dan in deze privacyverklaring zijn vermeld.

Als je je voor onze nieuwsbrief of nieuwsbrieven wilt aanmelden, gebruiken we je naam (bestaande uit voornaam en eventueel achternaam) en e-mailadres om je de nieuwsbrief te sturen. We vragen minimaal je voornaam om je gepersonaliseerde e-mailberichten te kunnen sturen. Je kunt ervoor kiezen onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen door op het uitschrijflinkje in het e-mailbericht te klikken. Je kunt ook altijd je persoonlijke voorkeuren aanpassen via het 'pas je persoonlijke voorkeuren aan'-linkje.

GEGEVENSVERZAMELING

Wij verzamelen de e-mailadressen en bepaalde persoonsgegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer) van degenen die met ons een interactie aangaan (bijv. e-mailcommunicatie. We kunnen de volgende persoonsgegevens bij jou opvragen middels vragen in formulieren en interactieve content zoals test, scans of quizzen en deze vervolgens opslaan en verwerken:

  • Voornaam;

  • Achternaam;

  • E-mailadres;

  • Bedrijfsgrootte;

  • Functie;

  • Bedrijfsnaam.

We verzamelen ook bepaalde informatie met betrekking tot welke pagina's bezoekers openen of bezoeken, waardoor we de volgende persoonlijke informatie verzamelen, gebruiken en verwerken:

  • IP-adres;

  • Geo-locatie;

  • Browsergegevens.

Wij kunnen informatie over je ontvangen uit andere bronnen, waaronder openbaar beschikbare databanken, en kunnen deze gegevens samenvoegen met informatie die wij al over je hebben. Dit helpt ons bij het bijwerken, uitbreiden en analyseren van onze gegevens, het identificeren van nieuwe klanten en het bieden van nieuwe producten en diensten die interessant voor jou zouden kunnen zijn. Indien je persoonlijke informatie over anderen aan ons verstrekt, of indien anderen informatie over jou aan ons verstrekken, zullen wij die informatie uitsluitend gebruiken voor het specifieke doel waarvoor de informatie aan ons werd verstrekt.

Capital ID kan ook informatie verzamelen en analyseren van bezoekers en gebruikers met betrekking tot het gebruik van de Capital ID-website en beschikbare diensten hierop. Verzamelde informatie kan omvatten, maar is niet beperkt tot verkeersvolume, bezoekfrequentie, soort en tijdstip van transacties op de website, soort browser en besturingssysteem, enz.

Wij kunnen persoonlijke informatie verstrekken aan bedrijven die diensten verlenen om ons te helpen met onze bedrijfsactiviteiten zoals marketing automation. Deze bedrijven zijn bevoegd om persoonlijke informatie te gebruiken alleen voor zover noodzakelijk om deze diensten aan ons te verlenen.

GEBRUIK VAN INFORMATIE

Wij kunnen persoonlijke informatie gebruiken om de services te verstrekken waarom je hebt gevraagd, waaronder services die op maat gemaakte e-mails, nieuwsbrieven, formulieren, documenten en rapporten weergeven. Wij kunnen ook persoonlijke informatie gebruiken voor controle, onderzoek en analyse om de Capital ID-website te bedienen en te verbeteren. Wij kunnen derden gebruiken om ons te helpen bij het verwerken van persoonlijke informatie en wij verlangen van deze derden dat zij ons privacybeleid naleven en voldoen aan overige gepaste vertrouwelijkheids- en beveiligingsmaatregelen. Wij kunnen bepaalde overige informatie gebruiken die wij over jou hebben verzameld om technische problemen te helpen diagnosticeren, de Capital ID-website te beheren en de kwaliteit en soorten geleverde diensten te verbeteren. Wij kunnen niet-identificeerbare en geaggregeerde statistische informatie over gebruik en hoeveelheid verkregen uit de handelingen van onze bezoekers aan derden verstrekken om de waarde aan te tonen die we onze gebruikers leveren.

 De informatie die we verzamelen wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere organisaties om commerciële redenen, behalve om producten of diensten te leveren waarom je hebt gevraagd, wanneer we je toestemming hebben of onder de volgende omstandigheden:

Zoals vereist door de wet, zoals om te voldoen aan een dagvaarding, gerechtelijke procedures of soortgelijke juridische procedure

Wanneer wij in goed vertrouwen menen dat bekendmaking noodzakelijk is om onze rechten of je veiligheid of de veiligheid van anderen te beschermen, om fraude te onderzoeken of te reageren op een verzoek van de overheid,

Het kan in bepaalde situaties van ons vereist worden dat we persoonlijke informatie bekendmaken, in reactie op wettelijke verzoeken door overheidsinstanties, waaronder om te voldoen aan wettelijke vereisten op het gebied van nationale veiligheid of wetshandhaving,

Als Capital ID is betrokken bij een fusie, acquisitie of verkoop van alle of een deel van haar activa, word je ingelicht via e-mail en/of een duidelijke kennisgeving op onze website over een verandering in eigenaarschap of gebruik van je persoonlijke informatie, evenals keuzes die je kunt hebben met betrekking tot uw persoonlijke informatie.

BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS

De bescherming van jouw privacy vinden wij zeer belangrijk. De software, tools en systemen die wij gebruiken, zijn beveiligd volgens de eisen van de huidige wet- en regelgeving. De maatregelen die wij nemen zijn o.a.:

  • Up-to-date virus scan;

  • Unieke toegangscodes en wachtwoorden;

  • Gebruik van een beveiligde wachtwoordbeheerder;

  • Geen gebruik van onbeveiligde externe harde schijven;

  • Geen gebruik van onbeveiligde elektronische backups;

  • Geen documenten op privé laptops van medewerkers.

PROFILERING

We passen profilering toe bij personen die zich hebben geïdentificeerd middels hun e-mailadres en hun IP-adres. Het profiel dat we opbouwen bestaat uit persoonlijke en rol-gebaseerde gegevens en webbezoek- en klikgedrag. De persoonlijke gegevens die we van jou kunnen gaan verzamelen, zijn gegevens die je middels het beantwoorden van vragen in een formulier of via interactieve content, zoals een test, aan ons hebt verstrekt.

De reden waarom we profilering toepassen, is dat we jou het juiste bericht en informatie op het juiste moment willen verstrekken. Wij zijn van mening dat we middels profilering jou het beste kunnen helpen met de uitdagingen en vragen die jou naar onze website hebben geleid.

Mocht je ondanks onze goede bedoelingen, liever niet willen dat we profilering op je toepassen, dan verzoeken we je ons een e-mail te sturen naar marketing@capitalid.nl met het verzoek om de profilering te stoppen.

LINKS NAAR ANDERE WEBSITES

Het kan zijn dat onze website links naar andere websites waarvan de privacybeleid afwijken van de privacybeleid van Capital ID. Als je persoonlijke informatie op die andere sites indient, word je informatie geregeld door hun privacybeleid. Wij moedigen je aan om de privacyverklaring van websites die je bezoekt aandachtig te lezen.

COOKIES EN ANDERE VOLGTECHNOLOGIEËN

Capital ID en onze analyseprovider(s) gebruiken technologieën zoals cookies, webbakens ('beacons'), tags en scripts om trends te analyseren, de website te laten functioneren, bij te houden hoe gebruikers door de hele website navigeren en om demografische gegevens over ons gebruikersbestand als geheel te verzamelen. We kunnen rapporten ontvangen op basis van het gebruik van deze technologieën van deze bedrijven, op individuele en geaggregeerde basis.

Gebruikers hebben controle over het gebruik van cookies via hun afzonderlijke browsers. Als je cookies weigert, kan je onze website nog steeds gebruiken, maar het gebruik van sommige functies of gedeelten van onze website kan dan beperkt zijn.

ANALYSE/LOGBESTANDEN

Zoals voor de meeste websites geldt, verzamelen wij bepaalde informatie automatisch en slaan deze op in logbestanden. Deze informatie bevat internetprotocol (IP)-adressen, browsertype, internetserviceprovider (ISP), verwijzende pagina's en als laatste opgevraagde pagina's, besturingssysteem, datum/tijdstempel en zoekgeschiedenisgegevens.

Wij gebruiken deze informatie, die individuele gebruikers niet identificeert, om trends te analyseren, de site te beheren, handelingen van gebruikers te volgen rond de site en demografische informatie te verzamelen over onze gebruikersgroep als geheel.

Wij verbinden sommige van deze automatisch verzamelde gegevens aan persoonlijk identificeerbare informatie. Hierdoor kunnen wij een betere ervaring verschaffen door de hoeveelheid gegevens te verminderen die moet worden ingevoerd wanneer formulieren worden ingevuld, afgesloten inhoud wordt gedownload, enquêtes worden ingevuld, enz. Je ziet dan bij het invullen van een formulier dat bijvoorbeeld je e-mailadres al is ingevuld.

GETUIGENISSEN

Wij plaatsen ook referenties en klantcases op onze website. De daarin vermelde persoonlijke informatie is geplaatst met uitdrukkelijke toestemming vooraf van de betrokkenen. Als een betrokkene zijn of haar getuigenissen gewijzigd of verwijderd wil hebben, kan de betrokkene contact met ons opnemen via marketing@capitalid.nl.

PRIVACY SHIELD

Capital ID maakt voor haar online marketingactiviteiten gebruik van Amerikaanse marketingsoftwareplatformen, waaronder Act-On. Deze organisaties leven het Europees-Amerikaanse Privacy Shield-raamwerk na. Zij zijn dan verplicht alle persoonlijke gegevens die ze hebben ontvangen uit lidstaten van de Europese Unie (EU), op basis van het Privacy Shield-raamwerk te onderwerpen aan de van toepassing zijnde principes van het raamwerk. Zij voldoen aan de principes van het Privacy Shield voor alle verdere overdrachten van persoonlijke gegevens uit de EU, inclusief de aansprakelijkheidsbepalingen voor verdere overdrachten. Bezoek voor meer informatie over het Privacy Shield-programma: https://www.privacyshield.gov/.

Persoonlijke gegevens die deze Amerikaanse organisaties via Capital ID ontvangen worden opgeslagen en verwerkt binnen de EU. De locatie van de servers van deze Amerikaanse organisaties waar Capital ID gebruik maakt voor haar dienstverlening staan hier onder aangegeven:

Act-On: Frankfurt: https://www.act-on.com/datasheet/security-architecture/

Voor supportdoeleinden kan het zijn dat je persoonlijke gegevens gedeeld worden met een supportmedewerker van een Amerikaanse softwareleverancier, zoals Act-On. Deze uitwisseling valt dan onder de afspraken van Privacy Shield. Wij zullen het delen van persoonlijke informatie tot een minimum beperken en alleen het hoogstnoodzakelijke delen, zodat de supportafdeling het issue kan oplossen. Waar mogelijk zullen we de persoonlijke gegevens anonimiseren c.q. pseudonimiseren.

TOEGANG TOT, WIJZIGING EN VERWIJDERING VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

Zoals beschreven in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je een aantal rechten die wij op jouw verzoek kosteloos en binnen 30 dagen zullen uitvoeren. Je kunt gebruik maken van de volgende rechten inzake jouw persoonsgegevens:

RECHT OP INZAGE

Je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, in te zien. Stuur je verzoek naar marketing@capitalid.nl waarbij je gebruik maakt van het e-mailadres dat bij ons bekend is. Hierdoor kunnen we je verifiëren.

RECHT OP RECTIFICATIE

Je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, te wijzigen. Stuur je verzoek naar marketing@capitalid.nl waarbij je gebruik maakt van het e-mailadres dat bij ons bekend is. Hierdoor kunnen we je verifiëren.

RECHT OP GEGEVENSWISSING ('RECHT OP VERGETELHEID')

Je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben, te verwijderen. Stuur je verzoek naar marketing@capitalid.nl waarbij je gebruik maakt van het e-mailadres dat bij ons bekend is. Hierdoor kunnen we je verifiëren. We bieden je ook de mogelijkheid om via het 'pas je persoonlijke voorkeuren aan'-linkje al jouw gegevens uit onze database te laten verwijderen. Op je gegevens en voorkeurenpagina vind je een link naar de Vergeet mij! -pagina, waar je je verzoek tot verwijdering kunt indienen.

Let wel: het kan zijn dat we niet (volledig) aan je verzoek kunnen voldoen, bijvoorbeeld door wettelijke bepalingen.

RECHT OP BEPERKING VAN DE VERWERKING

Je kunt bij ons een verzoek indienen om de persoonsgegevens die wij van je hebben, qua verwerkingsduur te beperken. Stuur je verzoek naar marketing@capitalid.nl waarbij je gebruik maakt van het e-mailadres dat bij ons bekend is. Hierdoor kunnen we je verifiëren.

RECHT VAN BEZWAAR

Je kunt bezwaar maken tegen gebruik en verwerken van je persoonsgegevens. Stuur je verzoek naar marketing@capitalid.nl waarbij je gebruik maakt van het e-mailadres dat bij ons bekend is. Hierdoor kunnen we je verifiëren. Je kunt ook je bezwaar kenbaar maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl).

INTREKKEN TOESTEMMING

Als je Capital IDtoestemming heeft gegeven om je persoonsgegevens voor marketingdoeleinden te gebruiken, kan je deze elke moment weer intrekken. In al onze e-mailberichten staat standaard onderin het bericht de mogelijkheid om uw toestemming weer in te trekken. U hoeft hiervoor dus geen bezwaar in te dienen.

WEIGERING VERZOEKEN VAN ONREDELIJKE AARD

Wanneer Capital ID verzoeken krijgt met betrekking tot persoonlijke informatie, vragen wij individuele gebruikers om zichzelf en de informatie waarvoor toegang moet worden verleend, die moet worden gecorrigeerd of verwijderd, te identificeren voordat aan dergelijke verzoeken wordt voldaan, en wij kunnen weigeren aan verzoeken te voldoen die onredelijk repetitief of systematisch zijn, onevenredige technische inspanning vereisen, de privacy van anderen in gevaar brengen of extreem onpraktisch zouden zijn (bijvoorbeeld verzoeken met betrekking tot informatie die op back-uptapes staat), of waarvoor toegang niet anderszins is vereist.

BEWAARPERIODE PERSOONSGEGEVENS

Wij zullen je informatie bewaren zolang er op enige wijze interactie is tussen jou of jouw organisatie en Capital ID. Echter wanneer er gedurende een aansluitende periode van 5 jaar op geen enkele wijze interactie is geweest zullen wij je persoonsgegevens vernietigen. Met uitzondering van die informatie die noodzakelijk is om aan onze juridische verplichtingen te voldoen, geschillen te beslechten en onze afspraken te handhaven.

VERANDERINGEN IN DEZE PRIVACYVERKLARING

Wij kunnen deze privacyverklaring aanpassen om veranderingen in onze informatiepraktijken erin te verwerken. Als wij wezenlijke veranderingen aanbrengen, zullen wij je via e-mail op de hoogte stellen (gestuurd naar het e-mailadres dat bij ons bekend is) of door middel van een kennisgeving op deze website voorafgaand aan het in werking treden van de verandering. Wij moedigen je aan om deze pagina regelmatig te lezen voor de laatste informatie over ons privacybeleid.

VRAGEN

Vragen over deze Privacyverklaring dienen te worden gericht aan marketing@capitalid.nl.

Gratis quickscan

Ontdek de voordelen van ID Manager voor jouw organisatie. 
Lees meer

Partners

Samen excelleren we. We geloven in sterke samenwerkingen met partners. 
Lees meer

Whitepapers

Content die je inspireert en op weg helpt tijdens je innovatiereis.  
Lees meer
Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies volgens ons privacy beleid.   Akkoord